Τοφάς Μπουρσα- Αρης 70-88, ένα απίστευτο κατόρθωμα.

Στην παλιά ελληνική πόλη της Προύσας ο Άρης Θεσσαλονίκης στις 4 Απριλίου 1997 πέτυχε μία ασύλληπτη ανατροπή απέναντι σε όλα τα προγνωστικά. Μ' αυτόν τον τρόπο στέφθηκε κυπελλούχος Κόρατς κατακτώντας έτσι τον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο για λογαριασμό ελληνικής ομάδας.



Η ελληνική ομάδα ταξίδεψε στην Τουρκία με την πλάτη στον τοίχο καθώς μία εβδομάδα νωρίτερα είχε χάσει στο Αλεξάνδρειο με 11 πόντους διαφορά από τους Τούρκους
Ο Άρης όμως τελικά νίκησε την τουρκική Τοφάς με 88-70 πραγματοποιώντας μία μεγαλειώδη εμφάνιση.
Μαινόμενοι οι Τούρκοι όταν διαπίστωσαν ότι το τρόπαιο είχε χαθεί διέκοψαν το παιχνίδι πετώντας πλήθος αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Ημίχρονο: 34-37
Διαιτητές: Κατσάρο, Βιρόβνικ
ΤΟΦΑΣ: Ερντέν, Αλάνοβιτς 7(1), Μπας 18(2), Ρότζερς 26(2), Κονούκ 2, Τοπσακάλ 8(2), Άβντιτς 2, Γκρίφιθ 7.
ΑΡΗΣ: Ορτίθ 25, Λιαδέλης 15, Σταυρακόπουλος 5(1), Σιούτης 12, Αγγελίδης 6, Σάκλεφορντ 5(1τρ., 10ριμπ.), Μπόνι 20(2).
Ένα παραλειπόμενο εκείνων των ημερών που ελάχιστοι θα θυμούνται ήταν ότι την ίδια μέρα στην πόλη της Προύσας είχε προγραμματιστεί και αγώνας εθνικών ομάδων μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας αλλά τελικά η μέρα διεξαγωγής του αγώνα άλλαξε με πρωτοβουλία των Τούρκων καθώς ήθελαν να πανηγυρίσει άνετα ο λαός της Προύσας την επερχόμενη νίκη.

     

Αναμφίβολα
δεν υπήρξε Έλληνας που να μην χαρεί από αυτή την μεγάλη επιτυχία του Άρη, για τον επιπλέον λόγο ότι την σεζόν 1996-1997 το κλίμα με την Τουρκία ήταν τεταμένο και είχαμε υποστεί σειρά εξευτελισμών από τους Τούρκους (Ίμια, Δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ κακό για ένα καπέλο εποχής… Του Άγγελου Κολοκοτρώνη.

Γράφει ο Παύλος Παπαδόπουλος.     Πριν λίγες ημέρες έφυγα εντυπωσιασμένος από το Θέατρο Φλέμιγκ, αφού προηγουμένως παρακολούθησα την τελευ...