Η φωτιά της σωτηρίας, του Φιλίπ Λεβίν. Ραδιοφωνικό θέατρο

Απόψε η Διαδρομή θα σας παρουσιάσει ένα ακόμη επεισόδιο της σειράς αστυνομικών υποθέσεων, τη " Φωτιά της σωτηρίας" του Φιλίπ Λεβίν.




Το έργο αποτελεί παραγωγή της Κυπριακής Κρατικής Κρατικής Ραδιοφωνίας


Υπόθεση: 

Το τμήμα ελέγχων μιας μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας κατά την διάρκεια ελέγχου των συμβάσεων που υπογράφονται στα περιφερειακά της καταστήματα εντοπίζει την τροποποίηση ενός συμβολαίου η οποία δημιουργεί ανησυχία. Σύμφωνα με την τροποποίηση διπλασιάζεται το ποσό αποζημίωσης που θα λάβει ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης κατασκευής ενδυμάτων σε περίπτωση φωτιάς. Ο βιομήχανος επικαλέστηκε το γεγονός ότι την εποχή αυτή στο εργοστάσιο υπάρχει διπλάσια ποσότητα ενδυμάτων απ΄οτι συνήθως. 
Οι φήμες λένε ότι η εταιρεία έχει στοκάρει μεγάλη ποσότητα καλοκαιρινών ενδυμάτων τα οποία δεν μπορεί να προωθήσει στην αγορά και με δεδομένο ότι η καλοκαιρινή σεζόν πλησιάζει στο τέλος της πιθανότατα η εταιρεία να οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή.

Η ασφαλιστική εταιρεία στέλνει τον ειδικό ντετέκτιβ Barnabie να επιβεβαιώσει για το αν στο εργοστάσιο τηρούνται οι κανόνες πυρασφάλειας που ορίζει το συμβόλαιο. (Greekradiotheater)




Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Κατσαρίδης, Μαρούσα Αβραμίδου, Κώστας Τύμβιος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Μούστρας, Βούλα Πελεκάνου, Τάσος Τετελές, Ευτύχιος Πουλαΐδης.



Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Λεβίν γεννήθηκε το 1928 στο Ντιτρόιτ και πέθανε το 2015 στην Καλιφόρνια, ενώ παντρεύτηκε δύο φορές και απόκτησε τρία παιδιά. Το 1995 βραβεύτηκε με το Πούλιτζερ καλύτερου ποιητικού βιβλίου. Διακρίθηκε πολλές φορές κερδίζοντας πλήθος βραβείων. Υπήρξε τέλος μεταξύ άλλων και στιχουργός αρκετών γνωστών τραγουδιών.

Η μεταφόρτωση πραγματοποιήθηκε από το κανάλι "Ισοβιτης"




2 σχόλια:

  1. Πρωτίστως επιτρέψτε μου να σας εκφράσω την ταπεινή μου ευαρέσκεια για την ποιότητα της ύλης σας και τω αναρτήσεών σας.
    Αγαπώ ιδιαιτέρως το θέατρο και ειδικά το 'θέατρο στο ραδιόφωνο'....
    Αναφορικά με τον Φιλίπ Λεβίν (Philip H.Levine) έχω την αίσθηση ότι τα
    αστυνομικής φύσεως έργα δεν ανήκουν στην συγκεκριμένο, Levine ο οποίος είναι ποιητής..... σας ευχαριστώ θερμά, Αντώνης Σ. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ,Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ και φοιτητής Αρχαιολογίας .....
    σας ευχαριστώ, anha1956@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Χατζηιωάννου σας ευχαριστω θερμά για τα καλά σας λόγια. Δυστυχώς για τη συγκεκριμένη σειρά επεισοδίων και για τον σεναριογράφο της δεν βρηκα πηγες. Πουθενά. Πρόκειται για μια που παλια παραγωγη της Κυπριακής Ραδιοφωνίας. Αρκεστηκα μονο στις πληροφοριες του YouTube, θα το ψάξω περαιτέρω...

      Διαγραφή

Οι χοές στα έργα του Αισχύλου. Γράφει ο Παύλος Παπαδόπουλος

   Στην ανάλυση που ακολουθεί θα αναφερθούμε στις χοές , όπως παρουσιάζονται μέσα στο έργο του Αθηναίου τραγικού ποιητή. Θα επικεντρωθούμε σ...