Όταν η συνωμοσιολογία απειλεί ζωές... Γράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος




         Την κρίσιμη χρονική περίοδο που διάγουμε κρίνεται αναγκαία, όχι μόνο η καταπολέμηση της διάδοσης του κορονοϊού, αλλά και της βλακείας ως εξίσου επικίνδυνης. Αναφέρομαι στους αφελείς που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται στο διαδίκτυο ότι τάχα ο κορονοϊός δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απλή γριπούλα, με αποτέλεσμα να μην συμμορφώνονται με τα επιβαλλόμενα μέτρα κατά της διασποράς  της θανατηφόρου ίωσης και να προτρέπουν κι άλλους στην ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά. Εξαιτίας του προφανούς κινδύνου, χιλιάδες βλάκες, να εξαπλώσουν τον ιό στην κοινωνία αποτελεί καθήκον όλων να ασχοληθούμε με το φαινόμενο αυτό και να διαδώσουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον αντίλογο στον παραλογισμό μήπως και περιορίσουμε το κακό. Σκοπός αυτού του μικρού κειμένου είναι να συμβάλει στον πόλεμο κατά της βλακείας παρέχοντας έτοιμο υλικό προς ελεύθερη χρήση με ένα απλό copy paste.




            Πηγή των επικίνδυνων διαδόσεων είναι άτομα ανεπαρκή τα οποία, για ψυχολογικούς λόγους, αρέσκονται να πετούν στον αέρα πυροτεχνήματα προς εντυπωσιασμό, αισθανόμενοι ότι κατά τον τρόπο αυτό δείχνουν στους άλλους ότι διαφέρουν ως προς την εξυπνάδα. Βεβαίως διαφέρουν, όχι όμως  προς την κατεύθυνση που νομίζουν.  Με αυτούς δεν μπορείς να τα βάλεις διότι χαρακτηρίζονται από υπερμεγέθη φανατισμό. Η αντισυμβατική θεωρία που πρεσβεύουν καλύπτει ψυχικά κενά. Δεν θα τους πείσεις κι αν τους πείσεις. Στόχος είναι να περιοριστούν αυτοί που μπορεί να αποδεχτούν το παραλήρημα τους κι όχι οι ίδιοι.

            Το γενικό σενάριο που διαδίδουν, με παραλλαγές, είναι το εξής: Πίσω από την πανδημία κρύβεται μια ακόμα διεθνής συνωμοσία κατά των λαών, την οποία ενορχήστρωσαν κυβερνήσεις, μασόνοι, τραπεζίτες, εταιρίες, επιστήμονες, και άλλοι ισχυροί με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους πολίτες ώστε να αποδεχτούν κάποιο μυστηριώδες εμβόλιο, ή τσιπάκι 666 κτλ. (ανάλογα με τα γούστα του καθενός), που θα τους μετατρέψει σε άβουλα  όργανα. Συνεπώς ο κόσμος οφείλει να αντιδράσει και να μην εφαρμόσει όσα νομοθετούνται αλλά να βγει έξω άφοβα. Να αποδείξει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και  έτσι να καταρρεύσουν τα σχέδια των σατανικών αυτών ανθρώπων.

           Ως «Αποδείξεις» καταθέτουν τα εξής:

           1) Ο κορονοϊός δεν είναι περισσότερο επικίνδυνος από την εποχική γρίπη διότι, σύμφωνα με τα στατιστικά του Π.Ο.Υ., τα θύματα της στην Ευρώπη είναι 60.000 ενώ οι νεκροί από τον νέο ιό πολύ λιγότεροι.

            ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ: Οι άσχετοι πιστεύουν πως, πλην των «συνωμοτών», οι υπόλοιποι επιστήμονες, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, είναι μπουνταλάδες οπότε έπεσε σ’ αυτούς τους "εξυπνότερους" το καθήκον της διαφωτίσεως μας. Όμως, η αλήθεια είναι ότι οι αυτόκλητοι φωστήρες συγκρίνουν, αφελώς, ανόμοιες καταστάσεις.

           Ο αριθμός των 60.000 θυμάτων της εποχικής γρίπης προκύπτει από αναφορές περιστατικών σε ΟΛΗ την Ευρώπη, για ΟΛΟΚΛΗΡΟ το έτος, ΧΩΡΙΣ την λήψη περιοριστικών μέτρων και με δεδομένο τον υφιστάμενο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ των ευπαθών ομάδων. Για να είναι συγκρίσιμος με αυτόν του κορονοϊού απαιτείται να συντρέχουν οι ίδιες ως άνω συνθήκες. δηλαδή θα είχε νόημα η σύγκριση αν και οι καταγεγραμμένοι θάνατοι του κορονοϊού αφορούσαν όλες τις χώρες της Ευρώπης, είχαν καταγραφεί για διάστημα ενός έτους έστω, υπήρχε εμβολιασμός ευπαθών ομάδων και εφόσον δεν λαμβάνονταν ιδιαίτερα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης, όπως ακριβώς συμβαίνει με την γρίπη.

          Τα θύματα μέχρι σήμερα μπορεί να είναι λιγότερα σε σχέση με την γρίπη αλλά η παγκόσμια διασπορά του κορονοϊού μόλις άρχισε. Σε πολλές μάλιστα χώρες έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα ελάχιστα μόνο  κρούσματα. (Στοιχεία εδώ: https://www.worldometers.info/coronavirus/ ).  Παρόλα αυτά σε διάστημα μικρότερο του μήνα, τις τελευταίες μόνο ημέρες, οι θάνατοι στην Ιταλία ημερησίως φθάνουν τους 700 έως 1000. Ομοίως στην Ισπανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Αγγλία περί τους 500-600, στην Γαλλία, σε μια ημέρα μόνο, ανήλθαν στους 1355. Ακολουθούν άλλες χώρες με λιγότερους θανάτους, που όμως σε όλες παρατηρούνται ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ τάσεις, παρά τα ΜΕΤΡΑ απαγόρευσης, που πλέον λαμβάνονται παντού. Η απεικόνιση της καμπύλης των θανάτων για όποιον διαθέτει νου τα λέει όλα.

                 Βάσει των στοιχείων τεκμαίρεται ότι τα θύματα της νέας ίωσης αυξάνονται ραγδαία. Η δε αυξητική τους τάση, εφόσον δεν ανακοπεί, όπως ελπίζουμε, μοιραίως θα τινάξει στον αέρα και το καλύτερο σύστημα υγείας διότι ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός των ταυτοχρόνως σοβαρώς νοσούντων δεν δύναται να εξυπηρετηθεί στις περιορισμένες κλίνες των ΜΕΘ.  Κατάρρευση του συστήματος υγείας σημαίνει καταστροφικές κοινωνικές κι ενδεχομένως πολιτικές επιπτώσεις τις οποίες δεν περιμένουμε να συνειδητοποιησούν οι νόες αυτών που δεν δύνανται να αντιληφθούν τα αυταπόδεικτα. Το πλέον τρομακτικό είναι ότι ακόμη δεν υπάρχει η βεβαιότητα ότι μπορεί να δημιουργηθούν αντισώματα στον πληθυσμό και ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα έχουμε αποτελεσματική θεραπεία και εμβόλιο.

                 2) Τα θύματα που αναφέρονται σε κάθε χώρα είναι ψευδή και διογκωμένα επίτηδες για να δημιουργηθεί πανικός. Όποιοι πεθαίνουν από άγνωστη αιτία τους βάζουν στην λίστα των θανόντων από κορονοϊό. Απόδειξη ότι έχει απαγορευτεί να γίνεται νεκροψία-νεκροτομή.

                ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ:  Νεκροψία και νεκροτομή δεν διενεργείται, ούτε ποτέ διενεργούνταν, σε κάθε πτώμα αλλά μόνο σε περιπτώσεις αιφνίδιων θανάτων με σκοπό να διαλευκανθεί η αιτία θανάτου και να αποκλειστεί ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια. Αλίμονο αν νεκροτομούνταν οι πάντες χωρίς λόγο. Θα απαιτούνταν να λειτουργούν δεκάδες ιατροδικαστικές υπηρεσίες για να βεβαιώσουν αυτό που ήδη ξέρουμε. Ιδίως όσοι πεθαίνουν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία κατά κανόνα δεν νεκροτομούνται διότι η αιτία του θανάτου είναι γνώστη. Όταν κάποιος νοσηλεύεται με κορονοϊό και αποβιώνει, ορθώς, καταγράφεται στην λίστα των θυμάτων. Δεν υπάρχει απαγόρευση να νεκροτομούν οι ιατροδικαστές γενικώς αλλά  απόφαση να μην νεκροτομούν όσους πέθαναν και είχαν τον ιό για την δική τους προστασία. (Περισσότερα εδώ: https://www.newsit.gr/ellada/aytoi-einai-oi-logoi-pou-den-ginetai-nekropsia-nekrotomi-sta-thymata-tou-koronoiou/3002979/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ κακό για ένα καπέλο εποχής… Του Άγγελου Κολοκοτρώνη.

Γράφει ο Παύλος Παπαδόπουλος.     Πριν λίγες ημέρες έφυγα εντυπωσιασμένος από το Θέατρο Φλέμιγκ, αφού προηγουμένως παρακολούθησα την τελευ...