Μεγάλη Ελλάδα και Σικελία

 Η Σικελία και γενικώς η Μεγάλη Ελλάδα ( Magna Grecia) δεν θα είναι, ποτέ, μια ξένη χώρα για τους Έλληνες. Τα ονομαστά της μνημεία, ο γαλανός της ουρανός, το λαμπερό της φως, η Ελληνική της ατμόσφαιρα κάνουν αυτόν τον τόπο ν’ αναβλύζει και να μεταδίδει κάτι πολύ ωραίο και δυνατό, που έχει μείνει εκεί από την Μεγάλη Ελλάδα, ολοζώντανο και ανέπαφο. 

Αυτό ακριβώς είναι που ενέπνευσε τον Γκαίτε, γυρνώντας από το ταξίδι του στην Μεγάλη  Ελλάδα να πει: « η Μεγάλη Ελλάδα με κάνει να ελπίζω στην αναγέννηση μιας ζωής». Στην Nuova Magna Grecia. 

Κι αν la Magna Grecia δεν είναι πια ελληνική, εκεί  απομένουν τ’ αδέλφια μας και θαυμάζονται, σε πολλές πόλεις της, οι περίλαμπροι αρχαίοι ελληνικοί ναοί, θέατρα, έργα τέχνης και πλήθος από ιστορικά γεγονότα και παραδόσεις. Προαιώνιες μνήμες κι αδιάψευστοι μάρτυρες, που βεβαιώνουν, πως η όμορφη Magna Grecia, υπήρξε από τον 8ο μέχρι και τον 3ο αιώνα π.Χ. ένα κομμάτι από την Ελλάδα, πως μιλιόταν, ακόμη σήμερα Ομιλούν, εκεί η ελληνική γλώσσα, πως το διοικούσαν Έλληνες!



 Viva la Nuova Magna Grecia- Νέα Μεγάλη  Ελλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι χοές στα έργα του Αισχύλου. Γράφει ο Παύλος Παπαδόπουλος

   Στην ανάλυση που ακολουθεί θα αναφερθούμε στις χοές , όπως παρουσιάζονται μέσα στο έργο του Αθηναίου τραγικού ποιητή. Θα επικεντρωθούμε σ...