Σκάνδαλο στη Βοημία, Σερ Άρθουρ Κόναλ. Ραδιοφωνικό Θέατρο

  Η Πολιτισμική Διαδρομή απόψε θα σας παρουσιάσει μία ακόμη περιπέτεια του περίφημου Ντεντέκτιβ Σέρλοκ Χόλμς με τίτλο ¨Σκάνδαλο στη Βοημία¨.


  
Ο Σερ Γουότσον , στρατιωτικός γιατρός και επιστήθιος φίλος του Σέρλοκ Χολμς, αρέσκεται συχνά στο να χαρακτηρίζει τον Ντεντέκτιβ ως την τελειότερη μηχανή ανθρώπινης σκέψης. Ο γιατρός έμεινε άσημος στη στρατιωτική του καριέρα, αλλά έγινε πασίγνωστος εξαιτίας της συναναστροφής του με το Σέρλοκ Χολμς.

Η υπόθεση του έργου:
  Ο Χολμς λαμβάνει ένα γράμμα από κάποιον άγνωστο, σύντομα διαπιστώνει ότι το γράμμα έρχεται από τη Βοημία και ότι ο συγγραφέας του είναι Γερμανός. 
  Το γράμμα αναφέρει ότι ο αποστολέας του δέχτηκε επίθεση από έναν άγνωστο βοήμιο αριστοκράτη ο οποίος είχε καλυμένο το πρόσωπο του με μάσκα.
Ο άντρας αυτός όπως διαπιστώνει ο Χολμς είναι ο βασιλιάς της Βοημίας!
  Ο βασιλιάς δέχεται τους εκβιασμούς μίας τυχοδιώτισσας της πανέμορφης Ειρήνης Άντλερ, με την οποία έχει συνάψει εφήμερη ερωτική σχέση. Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο καθώς ο βασιλιάς πρόκειται σύντομα να παντρευτεί τη θυγατέρα του συντηρητικού σουηδού βασιλιά. Επιπρόσθετα η Άντλερ έχει στα χέρια της ως όπλο μία φωτογραφία με το βοήμια αριστοκράτη.
Αν ξεσπάσει το παραμικρό σκάνδαλο ο γάμος θα ακυρωθεί…
  Ο Σέρλοκ Χολμς τώρα αναλαμβάνει δράση, φτάνει στη Βοημία και προσπαθεί να παρεισφρήσει στο χώρο της Άντλερ ώστε να αποσπάσει την επίμαχη φωτογραφία. Ο Ντεντέκτιβ σκαρφίζεται ένα απίθανο τέχνασμα για να ανακαλύψει που βρίσκεται η φωτογραφία.
  Κατόπιν η σαρωτική μηχανή σκέψης του Σέρλοκ Χολμς θα αναμετρηθεί με την εξυπνάδα μίας γυναίκας την οποία έκτοτε ο Χολμς θα την ονομάζει με τον τιμητικό τίτλο ΄Η Γυναίκα¨.
  Ο Χομς που μέχρι τότε αρέσκονταν να κάνει υποτιμητικά σχόλια για το μυαλό των γυναικών, θα υποκλιθεί μπροστά στο νοητικό μεγαλείο της συγκεκριμένης γυναίκας και θα υποστεί τη μία και μοναδική του «ήττα»…



Στο ρόλο του Σερ Γουότσον ο Γρηγόρης Βαφιάς.




Στο έργο ακούγεται και η φωνή του Μάκη Ρευματά.





Σερλοκ Χολμς ο Χρήστος Πάρλας.





Η μεταφόρτωση πραγματοποιήθηκε από το κανάλι ¨Glob TV¨







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι χοές στα έργα του Αισχύλου. Γράφει ο Παύλος Παπαδόπουλος

   Στην ανάλυση που ακολουθεί θα αναφερθούμε στις χοές , όπως παρουσιάζονται μέσα στο έργο του Αθηναίου τραγικού ποιητή. Θα επικεντρωθούμε σ...